Прості поради та рекомендації щодо їзди на гідроциклі.

Про що завжди необхідно пам’ятати не тільки починаючому, а й досвідченому водію гідроцикла? Мова йде звичайно про техніку безпеки.

Запорука успішної та довготривалої експлуатації гідроцикла – дотримання вимог виробника щодо правильного його використання. Багато правил з техніки безпеки при управлінні гідроциклом можуть здатися вам занадто простими й очевидними, але це не зменшує їхньої значимості.

Власникам гідроциклів необхідно враховувати те, що їм можуть зустрітися рибалки, серфери, любителі водних лиж та просто відпочиваючі. Поважайте право інших людей на безпечний відпочинок на воді.

Якщо ви новачок, почніть навчатися керувати гідроциклом на добре знайомій водоймі без сильної течії. Вам та вашим пасажирам необхідно мати повний комплект захисного екіпірування, включаючи захисні окуляри та хороше взуття. При старті збільшуйте швидкість гідроцикла поступово, без ривків. Дотримуйтесь швидкісних обмежень. В зонах інтенсивного руху знижуйте швидкість.

Ретельно вивчіть особливості рельєфу дна акваторії, де збираєтесь експлуатувати свій гідроцикл. На мілководді рухайтесь максимально обережно і на найменшій швидкості. Пам’ятайте, осадка гідроциклів Sea-Doo складає 30 м, а збільшувати швидкість рекомендується не менш, ніж з глибини у 1,5 метри.

Щоб уникнути випадкового запуску двигуна, викрадення гідроцикла завжди відключайте ключ/шнур безпеки від чеки запалювання.

Ніколи не сідайте за кермо у стані алкогольного сп’яніння або після довготривалого перебування на сонці. Все це сповільнює вашу реакцію і здатність миттєво приймати рішення.

Обов’язково необхідно мати при собі рятувальні засоби, які можуть знадобитися в непередбачуваних ситуаціях.

Вже скоро новий сезон. Готуймося правильно спускати гідроцикл Sea-Doo на воду та відпочивати!