Насолоджуйтесь останнім зимовим місяцем по повній. Корисні поради по їзді на квадроциклі взимку.

Квадроцикли не просто так називають мотовсюдиходами, адже вони призначені як раз-таки для того, щоб справлятися з будь-якими дорожніми умовами, чи то бруд, камені або сніг. Саме зі снігом часто впоратися найскладніше, тому що вам необхідно піклуватися не тільки про готовність машини до мінусових температур, але і не замерзнути самим.

Звичайно, найкраще для їзди по снігу підходять повнопривідні квадроцикли з блокуванням диференціалу, хоча і на задньопривідних квадроциклах взимку можна отримати масу приємних вражень.
Якщо ви часто їздите за кермом квадроцикла на морозі, то не забувайте подбати про власну безпеку і не замерзнути. Для цього можна використовувати спеціальні нагрівачі для рук, ніг і навіть сидіння. Так само при поїздках в зимовий час варто задуматися про відповідний одяг, який не промокне в непогоду. А на шолом, наприклад, можна встановити підігрів.

Лобове скло і захист рук врятують ваші руки від снігу та поривів вітру.
Для кращого зчеплення квадроцикла зі снігом, необхідно подбати про шини. Для цього можна замінити стандартні шини з більш агресивним малюнком. Або ідеальний варіант- це спеціальні гусениці для квадроциклів і мотовсюдиходів APACHE от Can-Am. Можливий також варіант використання ланцюгів, хоча їх рекомендується використовувати для роботи, а не для їзди на повній швидкості.

Подбайте про те, щоб зарядити акумулятор або встановити новий, особливо, якщо ви плануєте встановлювати лебідку або інші електричні пристрої, які можуть швидко розрядити акумулятор квадроцикла.

Катання на квадроциклі по снігу дуже схоже на їзду по багнюці: адже ви не бачите, що перебуває під поверхнею, через що потрібно приділяти особливу увагу тому, куди ви їдете. Остерігайтеся замаскованих повалених дерев, каменів і ям.